Mer om könsroller

Datum: 2012-11-28 Tid: 15:24:00
Okej, varning för snuskiga ord.

______________________________________________________

 
Ett bra sätt att ta reda på om det är något knas med könsrollerna är att byta plats på kvinnan och mannen i sammanhanget. Till exempel i porr.
 
För en gångs skull vore det enormt tillfredsställande att se en vanlig porrfilm som börjar med att en kille kryper omkring som en katt på golvet i små minikalsonger. Sedan övergår han till att slicka en tjej medan tjejen tar tag i killens hår och drar hans huvud upp och ner mellan benen (GIVETVIS ska han stöna under hela momentet och tjejen ska bara hålla käft). Sedan ska hon smiska honom på röven och berätta för honom vilken duktig liten slampa han är. Han ler och slickar sig om munnen när hon sedan kommer i hans ansikte.
 
Snipp snapp snut och så var Jules porrfilm slut.
 
Om ni inte vill ta del av min porrfantasi så kan ni ju helt enkelt bara byta plats på dessa två personer i bilden och tänka er att det är Madde som står rakryggad med ett bestämt och respektingivande ansiktsuttryck och att det är hennes dude som står och ser kär och lycklig ut omslingrandes henne istället.
 



Varit på bio

Datum: 2012-11-27 Tid: 22:30:00

Det visade sig att filmen hette Nordisk film, och verkade handla om isbjörnen Egmont som skulle bestiga världen. Vad i helvete, tänkte jag. Lät ju inte som någon pangrulle.

*

Men sedan visade det sig att det var förtexten till Twilight. Men vad i SATANS helvete, tänkte jag då. Två timmar nonstop med Bellas halvgapande mun.

Filmen får två av fem retards.


Jämställdhet

Datum: 2012-11-27 Tid: 15:03:00
Att vara man är någonting bra medan kvinna är lite sämre. Det händer att tjejer som inte beter sig helt enligt sin infödda könsroll kallas för "pojkflicka", vilket inte är ett direkt negativt laddat ord. Har du däremot hört att en kille kallas för "flickpojke"? Det skulle inte vara okej på samma sätt.
 
Det finns en föreställning om hur kvinnor och män är -> könsroller. När det pratas om könsroller får man ibland höra "Men det finns skillnader mellan kvinnor och män och jag gillar det!" Ja, det finns skillnader. Kvinnor får lägre lön, typiska "kvinnoyrken" såsom lärare och sjuksköterska har låg status/låg lön, så gott som alla våldtäkter begås av män, hora-madonna-komplexet existerar fortfarande -> det är inte accepterat att kvinnor är sexuellt aktiva på samma sätt som män, och så vidare. Några jävligt mysiga och romantiska skillnader må jag säga. Även killar drar det korta strået ibland vad gäller könsskillnader, till exempel är det ofta svårare för en man att få vårdnaden av barn i en rättstvist. I annonser där folk hyr ut bostäder står det ofta "Uthyres till en kvinna", för det finns föreställningar att kvinnor är si och män är så (eller helt enkelt för att hyresvärden är ett gubbslem). Det är sådana här skillnader som feminismen kämpar för att utplåna.

Det är också en jävla skillnad på kvinnor och mäns kroppar. Och då snackar jag om hur de framställs. Ser ibland bilder på fejjan föreställandes killar som är nakna typ på fyllan och gör ett gruppfoto där man håller för ballen. Dessa killar är roliga, sköna, bjuder på sig själva. En tjej som lägger ut en liknande bild vill ha uppmärksamhet. En kvinnokropp ska alltid vara sexig. Ett sätt att få det svart på vitt är att jämföra hur kvinnor vs män framställs på tidningsomslag.



Respektingivande, seriösa, proffsiga, påklädda.




Kåta, tillgängliga, svankande, avklädda.



Skulle vara intressant att se Veronica Maggio i kostym med armarna i kors.


 
Blandning :)
 
En grej jag har börjat reflektera över är att jag själv aldrig under min uppväxt har haft killkompisar på samma sätt som jag har umgåtts med tjejer. Man har blivit lärd ända från början att om man lekte med en kille så var man kääääääääääääär i honom. Så jävla sjukt. Håll käften och sluta säg till barn att de är kära bara för att de leker med någon av motsatt kön, det har nämligen effekten att man slutar göra det och lär barnen att den enda anledningen till att kvinnor umgås med män är för att det finns en attraktion.

I Sverige har vi kommit långt, men det är en bra jävla bit kvar alltså.

Den här mannen gör mig glad

Datum: 2012-11-26 Tid: 18:20:29
 

Helgen i punktformat

Datum: 2012-11-26 Tid: 06:13:00
1) Jobbat sista passet på BB. Buhuuuuuuu :(
 
2) Fistpumpat i 2,5 timme till Swedish House Mafia. Det var grymt, men jag är väl kanske inte lika salig som alla andra. Så jävla kul är det inte att stå förpackad som en sardin i trängseln och det enda man ser är svettiga ryggtavlor relaterat till att man är 162 centimeter lång. Sen irriterar jag mig på det där "Tack som FAN!" som alla artister alltid kör med. Så cheesy. Och så gillar jag inte att man svär.

3) Haft myskväll med mina "vänner" (misstänker att de bara vill åt mina pengar så jag håller dem på ett mentalt avstånd). En av dem (vi kan kalla hen "Inga-Lill") är så jävla rolig när hen fiser. Mitt under ett seriöst samtal kan "Inga-Lill" lägga av en äckligt blöt mök utan att röra en min och fortsätta att ha samma allvarliga ansiktsuttryck (om det är jag är det snarare HAHAHAHHAHAHAHAHAAA, höööööörde ni?! Jag FEEEEES!). Beundransvärt. Sånt man kan skriva på sitt CV.

4) Sett filmen Blood Diamond. Och vet ni (helt sjuuuuuukt); Jack, från Titanic, är med i den!!!!!! Man såg ju att han dog efter att båten hade sjunkit, men alltså har han överlevt på något vis?! Sick!

5) Reflekterat över livet.

Utseende

Datum: 2012-11-25 Tid: 23:38:39
Jag har alltid varit väldigt fixerad vid mitt utseende - och är det än idag (mah gad, använder förmodligen mer smink än Avatar-skådisarna gjorde vid inspelningen). Bara det att jag på senare tid börjat reflektera över det mer. Varför rakar jag benen, varför känner jag mig enormt obekväm de dagar jag inte sminkat mig, varför lägger jag upp den här bilden på mig själv på facebook?

Jag spyr på dravlet om att man sminkar sig eller förstorar läpparna för sin egeeeeeen skull.

Saker man gör för sin egen skull:
- Lägger en filt om sig när man fryser
- Äter mat
- Klia sig i röven när det kliar

Saker man inte gör för sin egen skull:
- Skär upp bröstmusklerna och proppar in ett plastinlägg
- Rakar murran
- Fixar håret innan man går ut

Man gör detta för att man själv mår bra av det, ja - men varför? Det är ju gött att känna sig snygg, inget snack om saken. Men aldrig att det är för ens egen skull. Allt vi gör utseendemässigt är för att behaga andra. I helvete att man skulle ta och fettsuga sig för "sin egen skull" om man lyckades överleva jordens undergång och var den enda människan kvar. "Ja nä, jag är helt själv här nu och kommer aldrig träffa en levande varelse igen förutom möjligtvis någon skalbagge eller vilket djur det nu var som skulle kunna överleva jordens undergång, men fan vad gött det skulle vara med platt mage alltså!"

Nu ska jag gå och tvätta ansiktet. Är ju trevligt att motverka finnar. Man ser ju inte så jävla fresh ut i finnar, så det är för er skull jag gör det. Annars är finnar rätt mysiga, tycker jag. Man har liksom alltid något att pilla på. Som en liten hobby. Om man tröttnat på sudoku.

Nattinatt.

Dagens komplimang

Datum: 2012-11-25 Tid: 23:13:48


Kunde varit värre. Jämfört med typ krig och svält är väl mök en bra sak att bli förknippad med.

//Fis

Business-Jules

Datum: 2012-11-23 Tid: 12:10:35


Jag ska på käkkonferens. Det är inte så fräsigt som man kan tro.

Första gången jag skulle på käkkonferens var innan hela min käftcirkus drog igång. Jag såg framför mig ett avlångt bord med massa stolar, högst upp i någon New York-skyskrapa. Lyxigt mineralvatten på bordet, en stor projektorduk och män i kostym från alla världens hörn.

En av de där männen, förslagsvis från Kina, skulle knäppa händerna, böja sig fram över bordet, sucka lite och titta mig i ögonen.
- Jaha, JULIA. Om det nu verkligen är vad du heter. Du är här för att göra affärer med oss.

Typ den bilden hade jag i huvudet. Istället går den här konferensen ut på att man ligger i tandläkarstolen, det kommer in ett par läkare som tittar i munnen och hummar, sen går dem, man får betala 300 spänn och gå hem.

Totalt blåst på mineralvattens-konfekten.

Luktar mök under mitt täcke

Datum: 2012-11-23 Tid: 00:19:52

VEM FAN VARE?!?!


Jag fortsätter

Datum: 2012-11-22 Tid: 18:22:00
Eftersom många verkade gilla det jag skrev igår tänkte jag fortsätta lite på samma spår. Feminism, genus, könsroller och jämställdhet är ju (förutom samlag, söta djur & cheezballz) det mest intressanta jag vet.

Kan börja snacka könsroller. Redan från dag ett i våra liv sätts det en stämpel på oss hur vi ska vara. På förlossningen lägger man blå servetter på matbrickan till föräldrarna som fått en pojke och rosa till de som fått en flicka (gud vad jag var sugen på att göra tvärtom, men som den nervösa student jag är så sket jag i det. One day, one day...). Nu kanske många tycker att en sådan fånig sak som färg inte spelar någon roll, men det tycker jag att det faktiskt gör.

När barnet sedan växer upp så fortsätter pojkarna på det blåa spåret; de kläs i mörka, bylsiga spiderman-kläder medan flickor kläs i små prinsess-gulligull-outfits. Resultat? Pojkar uppmuntras indirekt till trädklättring och vilda lekar medan flickorna hellre pysslar inomhus för att inte smutsa ner sina fina kläder. Fler resultat av att klä småflickor i rosa gulligull då? Jo, de får massa komplimanger för hur söta de är "Men gud vad fiiiiiiiiiiiiiiin du är!" -> och pang, redan DÄR lär vi dem hur viktigt det är med utseende. Att få en komplimang är ju trevligt, och då fortsätter man att anpassa sig för att få dem igen. Det är ingen slump att 99% av de som lägger upp bilder på sig själva putandes med läpparna framför en spegel på min Facebooksida är tjejer liksom. (Jag har försökt att börja sluta kommentera andras utseenden över huvudtaget, och istället fokusera på viktigare grejer. Typ "Vad glad jag är att du är här ikväll". Men det är fan inte lätt alltså...).

Sen kommer alltid det här argumentet att "Nej men min unge har faktiskt valt heeeelt själv att leka med Barbie/Spiderman". Jo, tjena. När vi från dag ett på förlossningen får lära oss vilken könsroll vi ska passa in i, det är klart att det blir ett helt opåverkat val då. Not.

Min vision: sluta göra så stor skillnad på kön. Det är ingen annan jävla skillnad än just det som finns mellan benen. Och det handlar inte om att "förbjuda rosa" som många verkar tro, utan istället öppna upp fler dörrar och möjligheter. Skulle man göra det så skulle pojkar som gillar att pyssla och inreda slippa kallas för bögar och tjejer som gillar bilar och motorer skulle slippa kallas för pojkflicka. Intressen och personlighetsdrag ska inte vara förknippat med kön.

To be countinued.

Något jag vill förändra i världen

Datum: 2012-11-21 Tid: 14:23:00

Här kommer ett jättelångt inlägg med snuskiga ord och åsikter om sex. Om du är kräsmagad eller på annat vis känslig, kanske du icke ska läsa.

__________________________________________________________________________________________


Okej, något jag vill förändra i världen var det ja;


Synen på sex
, framförallt den kvinnliga sexualiteten. Jag hatar att miljarder tjejer, bland annat jag själv, har fått växa upp med att det är fult att vara kåt om man har en mutta. Alltså, jag har lekt knulla med mina nallar och dockor så länge jag kan minnas. Har sällan lekt annat än våldtäkt och gangbangs med mina barbies. Det började redan på dagis att man skulle "göra barn". Jag har blivit kåt på porr sedan jag första gången upptäckte det, säkert i 9-årsåldern när man hittade någon skabbig porrtidning (fatta lyckan, när det tidigare materialet man haft var Kropp och knopp i KP...). Det här är något jag alltid har hållt hemligt och skämts enormt över. När det egentligen är helt normalt. Normen i samhället är ju att det är killar som är kåta. På Aftonbladet ser man rubriker som "14-årig tjej lurades till att sexchatta i webkamera. - Jag gjorde det för att få uppmärksamhet". Har ni någonsin sett en sådan rubrik som handlar om att en kille har gjort det? Nej, för killar gör ju sådant för att de är kåta. Tjejer är utnyttjade offer som gör det för uppmärksamheten...

Blir lycklig av att min store idol och förebild Lady Dahmer lägger ut en bild på sin mensiga binda. En pytteliten mensfläck dessutom. Folk lägger upp bilder på sår och avkapade fingrar till höger och vänster, men när någon lägger upp en bild på en blodfläck som råkar komma från en fittingång, så blir det ett jävla liv. Killars sperma ska sväljas hit och dit, läggas i tjejers ansikte på porrfilmer och så vidare. Mens däremot, man får knappt nämna själva ordet utan att folk skruvar på sig och börjar ropa "äckliiiigt". Jag tycker att det ska normaliseras, berättas om. Det man fick lära sig i skolan var att man kommer att blöda en gång i månaden. Ingen berättade att när man snackar om blöda så är det oftast inte bara en söt liten röd fläck i trosan, nej nej; du kommer blöda så mycket att blodslemmet kommer hamna överallt längs insidan av dina lår om du använder binda. När du vaknar på mornarna och råkar hosta så kommer det att bli någon form av the return of Stockholms blodbad i din säng. Det är vad de flesta har att vänta.

Är förbannad över att ingen under min skoltid har tagit upp ämnet hur man har sex som kvinna. Man har aldrig någonsin snackat om vår gode vän klittan. Att 9 av 10 behöver stimulans där för att komma är det ingen som har nämnt. Istället har vi ägnat en jäääävla massa tid till att trä på kondomer på plastsnoppar och snackat utlösning. Det är liksom som att de på sexaulkunskapen för killar skulle glömma bort att ta upp det faktum att det är skönt att ha snoppen i murran. Helt wacko.

Nä, fy fan. Mina avkommor ska minsann få lära sig.



Så det så

Datum: 2012-11-21 Tid: 12:40:21
Det mest respektingivande man kunde säga som barn var "min pappa är mycket starkare än din pappa!". (Jag tog det även till en högre/lägre nivå en gång genom att säga att "min pappa kan hugga ihjäl din pappa med en motorsåååååg (dra lite på det det sista och låt lidande, red. anm).

Nu när ens fader har kommit upp i åldern och blivit lite skröplig känns den frasen något inaktuell. Jag har då börjat med en ny grej; "min pojkvän är militär och han kan skjuuuuuta dig!".

Ja, jag ville bara säga det. Min pojkvän är militär och kan skjuta dig. Så kom inte här och mopsa upp dig.

Min hy del 3

Datum: 2012-11-21 Tid: 09:59:07
Ska till en läkare på tisdag för att eventuellt få p-pillret Diane utskrivet. Ska tydligen vara effektivt mot akne, man får bara använda det under en kort tid. Någon som provat det?

Förra gången jag gick till läkare för min hy så sov jag med smink kvällarna innan samt kladdade in den i någon gammal handkräm, jag gjorde med andra ord alla rätt. Givetvis vaknade jag upp med fin hy just den dagen.
 
Håll alltså tummarna för att jag ser ut som en salami på tisdag.

Nya bilder på mig *tihi*

Datum: 2012-11-20 Tid: 11:29:00


Stavningsskolan

Datum: 2012-11-20 Tid: 06:19:00
#2
 
Dra alla över en kam.
 
Ser jag en till person som "drar alla över en kant" så ska jag dra dennes mamma över en kant.

Något som frustrerar mig

Datum: 2012-11-19 Tid: 06:10:00
De här människorna som skrapar lotto i Nyhetsmorgon. Eller jag menar, dessa JÄVLA AS som har fått chansen att vinna pengar och eventuellt bli ekonomiskt oberoende en lång tid framöver. 

Anledning:

Jag har aldrig sett en enda utav dem som blir GLAD? När de har vunnit typ tjugotusen i månaden i tjugo år så ler de lite grann, grymtar lite, kanske säger typ "oj oj". Sedan får de efterblivna avfallen till mänskliga varelser frågan "Vad ska du göra med pengarna?". Svar: "Jaa......... Hmm.... Det finns alltid hål att stoppa dem i. Kanske någon resa".
 
Till dessa människor vill jag bara säga; det finns ett hål i eran kropp som jag gärna skulle vilja stoppa upp min fot i. Ha det så kul på Kanarieöarna.

Tvåårsjubileum

Datum: 2012-11-18 Tid: 23:13:30
I torsdags, den 15:e, var det två år sedan jag fick min underkäke avkapad samt förlängd! Är i efterhand sjukt stolt över mig själv som tog mig igenom en såpass komplicerad operation med en förjävlig läkningsprocess utan att klaga nämnvärt.

Favoritbilden <3


Kärlek <3

Datum: 2012-11-18 Tid: 19:36:26
Jag: Vill du ha samlag när du kommit hem?
Pojkvän: Nja, alltså... Att ha sex med dig är ju liksom som att betala parkeringsböter. Det är inget man vill, men man måste göra det ändå.
 
 

Igår blev jag väldigt rörd

Datum: 2012-11-18 Tid: 13:29:25

Jag åkte och hälsade på min förra häst Rosalie. Har inte sett henne på cirka tre år. När jag kom in i stallet och såg henne så började jag böla på en gång, gick inte att stoppa. Min fina Lilla-Li, alla minnen man har, samt att se hur bra hon hade det nu var oerhört överväldigande.


Stavningsskolan

Datum: 2012-11-15 Tid: 06:06:00
#1
 
Medan. Inte medans. Aldrig ett s på slutet.
 
 

Har jag sagt att jag har praktik på BB?

Datum: 2012-11-14 Tid: 22:20:00

Det har jag nog. Jag trivs i alla fall så oförskämt bra, här vill jag vara när jag blir stor.

Har varit med på två förlossningar (ballaste jag varit med om). Med andra ord är jag i princip fullärd. För att utöka kassan har jag startat ett företag; Julias Professionella Förlossning (JPF). Hos mig kan du föda ditt barn i en trevlig studentkorridor för enbart 200 kronor (exkl. moms). OBS! Suturering av eventuella bristningar ingår ej för det vet jag inte hur man gör ännu. Men det spelar säkert ingen roll.

Välkomna!

//Syster Jules


Kollar på Twilight

Datum: 2012-11-14 Tid: 18:31:00

Satan vilka dryga människor Bella och Edward är. Sjukt tråkiga. Märkligt att alla i serien verkar tycka att Bella är den skönaste tjejen på jorden dessutom. Börjar bli less på hennes evigt halvgapande mun.

Hade jag varit regissör hade jag lagt in en scen där Edward babblar om något tråkigt vampyr-skit som han alltid gör, och mitt i allt hade Bella bara vänt sig om och fisit honom hårt och länge i ansiktet. Och sedan fortsatt stirra på honom som vanligt med halvöppen mun. Det hade gjort det hela lite mer intressant.


Min hy del 2

Datum: 2012-11-12 Tid: 20:24:47

Som en jävla salami. Jag får krupp.


Blivit bestulen

Datum: 2012-11-12 Tid: 14:54:38
Någon har snott min påse som satt som skydd på min cykelsadel.
 
Att någon snor en cykel kan man förstå, men en plastpåse? Det är fan INTE okej. Hur lågt får man sjunka. Hoppas du får det kul med den halvruttna apotekspåsen, ditt as.
 
//Blöt i rumpan

Helt vanlig söndag

Datum: 2012-11-11 Tid: 23:32:49
Har pillat mig i naveln, löst melodikrysset, myst under en filt...
 
Eller nej, jag har haft praktik på förlossningen och sett ett stycke avkomma födas fram!!!!!

Så jävla ballt, är helt lyrisk.

Sushi

Datum: 2012-11-11 Tid: 11:51:41

Har det blivit väldigt mycket av på senaste tiden.

Jag äter ju dock på ett litet speciellt sätt. För det första bara räkor, det är godast. Sedan skär jag upp varje bit i småbitar (varför görs sushi i så stora bitar? Hur fan lyckas andra att få in hela i käften?). Den här proceduren tar dock en jävla tid, efter sisådär ett kvartal kan jag börja käka.

Smaklig måltid.


Dagens kom ihåg

Datum: 2012-11-10 Tid: 01:05:00
Frågade några dudes om dom hade en prilla över till mig nyss. Svaret jag får är "Det är inte sexigt med brudar som snusar".
 
Mitt mål i livet kanske inte är att vara sexig 24/7 heller. Jävla rövhattar.
 
(Dagens kom ihåg: köp eget snus nästa gång du går ut för fa-an.)

Dagens fyllekonversation

Datum: 2012-11-10 Tid: 00:40:57
Jag: Det snöar.
Jenny: Gör det?
Jag: Ja, det kommer liksom hårda grejer mot ansiktet. Och det är inte kukar.
Jenny: Jasså. Ja, det hade man väl märkt.

Ja, kanske.

"En oförglömlig kväll du inte minns"

Datum: 2012-11-08 Tid: 18:20:00
Alltså, jag har aldrig någonsin haft en minneslucka. Klart man har svårt att minnas saker efter en fylla, men har aldrig upplevt att det är helt svart.

Något som däremot var helt svart var jag förra helgen.

Nog för att jag alltid kommer med briljanta idéer, men denna gång måste jag erkänna att min idé var kass; jag pratar om halloweenkostymering. Jag hade planerat att klä ut mig till en toalettmumie. Införskaffade enorma mängder toapapper samt tejp. När jag börjar snurra in mig i pappret så märker jag att det här kommer ju fan aldrig funka längre än tio minuter. Minsta rörelse och allt gled ner/sprack. I panik fick jag börja försöka komma på något annat att klä ut mig till, vi var redan sena till förfesten. Och nu kan ni kalla mig spådamen - jag tänkte att jag klär ut mig till den som vinner presidentvalet i USA. Snacka om läskigt va, nästan övernaturligt att jag kunde veta det :S:S:S:S

Jag tog en svart ögonskugga, kladdade ut den med vatten och målade mig i hela ansiktet.




Jaja. Jag har i alla fall skitpapper så det räcker i ett par år.

Tjäna!

Datum: 2012-11-08 Tid: 18:01:00

Idag har jag haft en ledig dag. Har umgåtts med mig själv. Jag gillar det. Jag har provat två olika mössor på H&M i en kvart, det kan man inte göra om man inte är själv för då får den andre personen krupp. Jag har gått omkring på Ica i typ 45 minuter och funderat på vad jag ska laga för mat. Bestämt mig, plockat i varor i korgen, ändrat mig, lagt tillbaks alla grejer och börjat om från scratch. Typ tre gånger. Sånt som jag gillar att göra man som jag absolut inte kan göra när exempelvis pojkvän är med för då begås ett suicid.

Efter ett långt velande mellan två mössor för 49:50 respektive 79:50 så blev det tillslut den sistnämnde dyrgripen.



Och mat då? Det blev jordärtsskocksoppa med ungstorkad prosciutto. 


Kom på en sak

Datum: 2012-11-02 Tid: 09:24:00
Jag är ju numera Uppsalabo, och jag har inte visat er hur jag bor.
 
Här bor jag:
 
 
...
 
 
 
 
Haha, jag ljög. Jag bor inte där.