Hej mitt nya jag

Datum: 2014-07-25 Tid: 18:59:33
I förrgår tog jag mitt sista p-piller ever. Jag tål verkligen inte hormoner, jag har försökt fram och tillbaka sen jag var 16 år med alla möjliga olika sorter. Intalat mig att biverkningarna kanske inte kommer den här gången.
 
Men precis samma helvetesskap varje gång! Lättirriterad, deppig, dryg att umgås med, torra slemhinnor, minskat knullsug = fantastiska förutsättningar för att klara av olika relationer.
 
Härmed lovar jag att aldrig mer stoppa ett hormonpreparat i min kropp igen! Har inte bestämt mig om jag ska stoppa in en kopparspiral än. Är sjukligt rädd för ingreppet, samt att det överlag känns fel att låta ens livmoder bli våldtagen av en tång. Kanske om jag kan få den insatt i narkos.
 
Annars får jag la skaffa barn eftersom jag är emot abort :))))
 
 
Adderar en töntig selfie för att få lite "liv" i den här bloggen. Hur mkt liv det nu finns i en sönderblonderad hormonstinn f.d p-pillerknarkare.
 

Att sluta eller inte sluta

Datum: 2014-07-20 Tid: 23:03:28
Idag bestämde jag mig för att sluta med både godis och snus. Briljant.

Nu ligger jag här och saknar min godnatt-snus. Har inte tagit en kompis på sex timmar, i vanliga fall hade jag typ tagit... sex snuffeluffar under den tiden.

Tycker snus är ganska trevligt och vill egentligen inte sluta. Enda minuset är att det är dyrt, och därför ska jag nu försöka chilla lite med brukandet. Får dock se hur jag känner imorgonbitti, då min motivation till permanent stopp är lika tveksamt som Sverigedemokraternas politik är det ganska stor chans att jag går och köper mig en ny rackare imorrn.

Att abortera ett foster

Datum: 2014-07-20 Tid: 00:19:00
Det kom upp en diskussion på min fejja ikväll om abort, att man var emot detta. Vilket fick mig att sätta kaffet (eller snusen, har ej lärt mig uppskatta vuxensaft än).
 
Jag tycker abort är en jsjälvklar möjlighet för kvinnor. Hon kan bestämma över sin egen kropp, sin egen sexualitet och sitt eget liv. Skiter det sig med skyddet (som det gör ibland, hey, man är väl bara mänsklig) och man inte vill ha barn just nu finns möjligheten att ta bort det befruktade ägget i magen och fortsätta med sitt vanliga liv. Ingen kvinna ska bli tvingad till att bära på ett barn och föda det om hon inte vill.
 
Och så gillar jag inte hur det moraliseras om omständigheterna till varför man gör en abort. Har kvinnan blivit våldtagen eller är sjuk är det tydligen okej att ta bort fostret enligt vissa, men om hon har slarvat med kondom får hon faan stå sitt kast. Hora-Madonna-bilden av kvinnan, återigen... Alla som gör abort har en anledning. Ingen gör det för skojs skull.
 
Ingen använder abort som preventivmedel. Jag har aldrig gjort en abort men jag har varit med på flertalet aborter när jag haft praktik. Och det är ju ingen lättvindig process som man ba gör istället för att använda kondom. Det är smärtor och blödningar, gör man en sen abort genomgår man värkarbete. Vill även tillägga att de som gör sena aborter inte är många, och det förekommer oftast en väldigt god anledning (ex. grav missbildning på fostret, svår social situation med funktionshinder hos mamman etc.).
 
Kvinnor ska ha det totala ansvaret, skuldbeläggas och vara moderliga även om de inte själva vill det. Hade det varit män som varit gravida hade diskssionen aldrig ägt rum, det är jag övertygad om. 

Dokumentärperiod

Datum: 2014-07-19 Tid: 21:02:24
Jag är ledig, ingen annan är ledig, min boyfriend är utomlands - därför har jag sysselsatt mig med att kolla på vidriga dakumentärer. Jag gillar att beröras av misär, tragedi och död. Ju värre desto bättre. Gillar ni också vidrigheter, har jag två tips:

Children underground
Rumänska gatubarn som bor i tunnelbanan i Bukarest. Behöver jag säga mer? Innehåller mycket misshandel och limsniffning. Berör brutalt.

Misärpoäng: 5/5
Hopp: 0/5

Black Tar Heroin
Ungdomar i San Fransisco som tar injicerar heroinets rövhål Black Tar. Ett svart jävla mörker med mycket venpenetration. Dessa junkies skulle helt klart vara kick ass på sjukhusen som stickhjälp.

Misärpoäng: 4/5
Hopp: 1/5.

Se dem!

Hej igen

Datum: 2014-07-16 Tid: 08:46:48
Jag börjar bli lite sugen på att återuppliva den här gamla rishögen till blogg igen, ett halvår sedan sist. Jag vet typ inte hur man gör längre dock. Vad fan ska jag skriva? Ska jag vara seriös och skriva om mitt lilla enformiga liv? Eller fortsätta på samma spår som tidigare? Kommer jag få mer än 2 följare?
 
Jag kan väl dra en liten summering om vad som hänt sen sist.
 
Jag har jobbat ett halvår som sjuksköterska på KAVA. Som syrra där jobbar man i team med en undersköterska och ansvarar för vården av 5-9 patienter (beror på om det är sommar, helg, varddag, överbeläggningar...). Har man blivit knivhuggen, fått en blindtarmsinflammation, tarmvred och liknande där operation kan bli nödvändigt hamnar man på vår avdelning. Börjar äntligen bli varm i kläderna och tycker att det känns kul att gå till jobbet, jämfört med i börjar när en enbart kände ångest för att man var kass. Har världens grymmaste kollegor och vi har kul på jobbet.
 
Att jobba 100% på en akutavdelning gör att jag känner mig rätt sliten och att jag åldrats runt 10 år på detta halvår. Att jobba ett kvällspass, komma hem 22.30 för att sedan gå upp 05.45 får en att sakna the glory days på universitetet när man ba kunde gö VA FAN MAN VILLE. Har dessutom pluggat kurser vid sidan om, 50% närmare bestämt, för att komma in på barnmorskeutbildningen framöver. Vilket var slitigt, nu till hösten blir det enbart 25%, kursen Missbruk & beroende. 
 
MEN om 15 dagar går jag på tre veckors välbehövlig semesteeeeeeeer. Två av dem ska spenderas i Kroatien på ön Hvar med mina wifeys Anna & Soffan. Känner mig lite anti Kroatien men alla säger ju att det ska va så fint så VI FÅR LA SE.
 
Okej, nu har jag skrivit ett satans töntigt boring inlägg iaf. Framsteg. Får vi se vad jag gör med detta framöver.